Is vrienden zijn met een meisje toegestaan?

Details of the Question
Is vrienden zijn met een meisje toegestaan?
The Answer

Dear Brother / Sister,

Dat een moslim vriendschap heeft met medemoslims om te praten en te luisteren is zowel in werkelijkheid als in het virtueel een goed voornemen. Dit geldt echter voor vriendschap tussen dezelfde geslachten. Een vriendschap tussen een man en een vrouw kent echter een paar voorwaarden waaraan voldoen moet worden.

Bijvoorbeeld gesprekken over liefde, intieme gesprekken en roddelen is in geen van de gevallen goed. Het maakt niet uit of één van de personen getrouwd is of niet. Voor een getrouwde is de zonde groter.

Echter als het gesprek over God, de dood, het hiernamaals en het geloof gaat, is het natuurlijk niet verboden en is het zelfs een goede daad. Dit behoort de standaard te zijn. Als u zich houdt aan deze richtlijnen, kunnen wij zeggen dat u niet zult zondigen en heeft u hier ook geen gevaar voor. Ook vragen we u om beroep te doen op uw geweten. Als het uw geweten dwars zit, dan raden we het u af door te gaan met de vriendschap.

Het praten van personen die een relatie hebben en in de toekomst zullen trouwen, is alleen toegestaan onder toezicht van een naaste familielid van beide kanten, dit is zelfs soennah. Maar flirten is in geen geval toegestaan, ook niet wanneer er familieleden bij zijn. Het geloof verbiedt ontucht te plegen, en alle wegen die er naar toe kunnen leiden, zijn ook haram (verboden).

İslam Geloof

Bu içerik size yardımcı oldu mu?
Yazar:
İslam Geloof
Subject Categories:
Read 14.672 times
In order to make a comment, please login or register