Wanneer behoor ik de Ghoesl (de grote wassing) te verrichten?

Details of the Question
wanneer moet ik Ghoesl de grote wassing te verrichten?
The Answer

Dear Brother / Sister,

In drie gevallen is de Ghoesl(grote wassing) noodzakelijk:

1) Najis(onreinheid). Dit bestaat uit twee punten:

a) Als er ejaculatie plaatsvindt; het maakt niet uit of de persoon hierbij sliep of wakker was.

Behalve de Shafii leerschool is het volgens de meeste schriftgeleerden de voorwaarde van najis dat de zaadlozing met lust is gebeurd. De zaadlozing door zwaar te tillen, vallen, ziekte wordt niet gezien als Najis.

Als je wakker wordt en je herinnert je niet dat je orgasme had, maar je ziet dat er sperma op je kleren zit, dan is het noodzakelijk dat die persoon de grote wassing verricht. Daarentegen, als iemand zich herinnert dat ie een orgasme heeft gehad maar hij ziet geen sporen van sperma op zijn kleding, dan hoeft men geen grote wassing te verrichten.

b) Geslachtsgemeenschap hebben… Hierbij is het niet noodzakelijk om een orgasme te hebben. Geslachtsgemeenschap hebben is hierbij voldoende om najis(onrein) te zijn.

2) De tweede staat waarbij de vrouw de grote wassing moet verrichten, is wanneer zij ongesteld is. Vrouwen moeten de grote wassing verrichten als de menstruatie haar einde heeft bereikt.

3) De derde staat waarbij enkel de vrouw de grote wassing moet verrichten, is de post-natale toestand. Nadat deze toestand is beëindigd, moet de vrouw de grote wassing verrichten.

İslam Geloof

Bu içerik size yardımcı oldu mu?
Yazar:
İslam Geloof
Subject Categories:
Read 14.335 times
In order to make a comment, please login or register